Een leuk bericht vanuit Sri Lanka waar de kerstdonatie die wij in 2023 hebben gedaan aan stichting Kalapuwa, goed is besteed!

Afgelopen december hebben wij als Stichting Kalapuwa van jullie een mooie kerstgratificatie mogen ontvangen. Ik wil jullie daar nogmaals voor bedanken en ook vertellen hoe wij deze hebben besteed.

In 2018 nam Tharanga Shyamali deel aan een workshop voor jonge, ondernemende studenten die wij toendertijd hadden georganiseerd in Kalutara, Sri Lanka. Haar droom was om haar eigen Engelse school te openen. De afgelopen jaren heeft Tharanga 3x per week les gegeven aan hele arme kinderen (1x in het meisjesweeshuis en 2x een klasje in de tuin bij haar huis) tegen een vergoeding, namens onze Stichting.

Afgelopen november zijn we op zoek gegaan naar geschikte locaties en we hebben gekozen voor een locatie heel dichtbij een grote school. Vanaf november tot en met maart hebben zij en haar man heel hard gewerkt om het om te bouwen naar een volwaardig klaslokaal. En dit is heel goed gelukt. Zij had hier een lening voor afgesloten, maar mede dankzij jullie donatie, hebben wij haar financieel kunnen ondersteunen en kan zij nu schuldenvrij haar Engelse school gaan runnen. En zij blijft voor de Stichting les geven aan (kans)arme kinderen. Hiermee hebben we een ondernemende vrouw economisch zelfstandig gemaakt en hier ben ik enorm trots op! Dus nogmaals heel veel dank!

Groet

Monique op de Weegh

Stichting Kalapuwa Sri Lanka