BARSINGERHORN – Een belangrijke mijlpaal is bereikt. Het bestemmingsplan voor de Heerenweg 128 te Barsingerhorn is onherroepelijk verklaard. Door een goede samenwerking tussen Rotteveel M4 en grondeigenaar familie Paauw, kan dit voormalig boerenerf in Barsingerhorn ontwikkeld worden tot een stijlvol nieuwbouwproject.

In de komende jaren worden 5 vrijstaande woningen (diverse schuurwoningen in een boerenerf ensemble) en 5 betaalbare geschakelde woningen gerealiseerd. Ook bestaat het project uit de restauratie van de stolschuur (rijksmonument) naar twee woningen. Dit project wordt in een prachtige groene omgeving ingepast, met respect voor het verleden, erfgoed en de natuur.


Beeld: Huidige situatie Heerenweg 128, Barsingerhorn

Vervolg
Nu het bestemmingsplan Heerenweg 128 onherroepelijk is verklaard zijn alle wettelijke en administratieve procedures afgerond. Dit betekent dat de deur naar de daadwerkelijke uitvoering van het project open staat en de plannen kunnen worden omgezet in actie. De verkoop zal naar verwachting begin 2024 van start gaan, waarna de bouwwerkzaamheden en andere ontwikkelingen op het terrein zullen volgen.