11 woningen in Barsingerhorn

Type project

Nieuwbouw

Rol van Rotteveel M4

Directievoering, Projectmanagement, Ontwikkeling

Opdrachtgever

M4 Project

Partners
  • Architect: Studio Groenburg
  • Sloopwerk: Roy van Berkel Sloopwerken
Programma

11 woningen

Status

In voorbereiding

Locatie

Barsingerhorn

Website

https://www.rotteveelm4.nl

HET PROJECT

M4 Project realiseert op het voormalig perceel van boerderij Stins en de gemeentelijk gronden naast de ijsbaan een uniek project. De stolpboerderij uit 1898 met status rijksmonument wordt in ere hersteld en getransformeerd naar de bestemming wonen. Op het voormalig agrarisch perceel komen 5 vrijstaande woningen en een speelweide voor het dorp. Op de gronden voor de ijsbaan realiseren we 5 geschakelde woningen.

TIJDSBEELD

Het project bevindt zich op dit moment in de bestemmingsplanprocedure. De start van de bouw is om deze reden nog niet bekend.

GEBRUIKERS

De gebruikers van dit project zullen kopers worden die geïnteresseerd zijn in het midden- tot hogere segment en wonen straks op een prachtige rustgevende locatie in Barsingerhorn. De realisatie van de 5 geschakelde woningen zullen beter betaalbaar zijn en daarmee ook geschikt voor starters en doorstromers.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit 11 woningen waarvan 1 monumentale stolpschuur woning, 1 kap-berg woning, 1 kapschuurwoning, 3 schuurwoningen en 5 geschakelde woningen bestaande uit 1 tweekapper en 1 driekapper.

BIJZONDERHEDEN

Het bijzondere van dit project is dat één van de woningen gerealiseerd wordt in de monumentale stolpschuur. Verder worden de vrijstaande woningen gerealiseerd volgens de karakteristieken van een boerenerf.