Centrumplan De Blinken Heiloo

Type project

Centrumplan De Blinken Heiloo

Rol van Rotteveel M4

Projectontwikkeling

Opdrachtgever

Savaho Exploitatie BV

Partners
  • Anninga Architecten
  • Daad architecten (bouwkundige uitwerking)
  • Tentij constructies
  • Peutz
  • Koopmans Bouw B.V.
Programma

Het programma bestaat uit parkeerkelder voor 200 auto’s, 3.000 m2 winkelruimte, 29 luxe appartementen en 8 appartementen voor starters.

Status

Voltooid

Locatie

Heiloo

PROJECT

Het project bestond uit de herontwikkeling/ nieuwbouw van diverse gebouwen rondom het stationsplein in het centrum van Heiloo. Rotteveel M4 heeft van verschillende partijen onroerend goed gekocht om op die manier een totale ontwikkeling tot stand te kunnen brengen. Het project is in goede samenwerking met de gemeente Heiloo en zittende winkeliers gerealiseerd. De grote ondergrondse parkeergarage en maaiveldafwerking is ook in de ontwikkeling meegenomen.

TIJDSBEELD

Het project is meer dan tien jaar onderweg geweest. Rotteveel M4 was er vanaf het voorjaar van 2002 bij betrokken. De start van de bouw was in 2005 en de oplevering was in mei 2007.

BIJZONDERHEDEN

Het was een zeer complex project waar al diverse projectontwikkelaars zich op “stuk” gebeten hadden. Uiteindelijk is Rotteveel M4 er in geslaagd om in twee jaar tijd het project zo danig vlot te trekken dat het haalbaar was en ook daadwerkelijk gerealiseerd kon worden. De luxe appartementen zijn uitgevoerd met diverse voorzieningen in domotica en zorgaansluitingen.