Centrumplan de Draai Heerhugowaard

Type project

31 koopwoningen, circa 1800 m² Vomar en 700 m² ten behoeve van dagwinkels.

Rol van Rotteveel M4

Projectmanagement

Opdrachtgever

Hoorne Vastgoed B.V.

Partners
  • Ontwikkelaar: Hoorne Vastgoed
  • Aannemer: Bouwbedrijf de Nijs
  • Architect: Christoph Kohl, Stadtplaner Architekten
Programma

Christoph Kohl

Status

Voltooid

Locatie

Heerhugowaard

PROJECT

In het hart van de nieuwe woon wijk De Draai in Heerhugowaard heeft Rotteveel M4 in opdracht voor Hoorne Vastgoed het projectmanagement verzorgd voor de realisatie van een Vomar Voordeelmarkt, 5 dagwinkels en 31 koopappartementen.

Op de begane grond is de Vomar Voordeelmarkt met inpandige bevoorrading en 5 dagwinkels gesitueerd. Op de eerste verdieping zijn 15 koopappartementen en een parkeerdek en op de tweede verdieping zijn 16 koopappartementen gerealiseerd. Voor het markante gebouw is een parkeerterrein aangelegd voor 90 auto’s.

De appartementen variëren van circa 65 m2 tot 80 m2 GBO en beschikken over een daktuin of balkon.

TIJDSBEELD

Ontwikkeling 2019 – 2021. Start bouw juli 2021. Oplevering appartementen juli 2022. Opening Vomar Voordeelmarkt oktober 2022.

GEBRUIKERS

De nieuwe eigenaren van de appartementen, winkeliers en de consumenten die het winkelcentrum bezoeken.

BIJZONDERHEDEN

De architect van dit plan is Christoph Kohl Stadtplaner Architekten. De project architect Katrin Jentson heeft de gevel volgens een strak grid ontworpen. De gevels kenmerken zich door het fraaie metselwerk, de opvallende witte betonbanden en de ruime balkons aan de zuid- en westzijde. De twee verdiepingen tellende entree van de supermarkt is een blikvanger. Alle nevenfuncties van de supermarkt (laadzone, koelinstallaties, etc.) en de oprit naar het dek zijn geïntegreerd in het heldere volume.