Hotelsuites Texel – De Koog

Type project

Hotelsuites Texel - De Koog

Rol van Rotteveel M4

Projectontwikkeling

Opdrachtgever

VOF De Strandplevier

Partners
  • Familie Staal / VOF De Strandplevier
  • De Vakantie Makelaar
  • De Texelse Makelaars
  • Hogenboom Vakantieparken
  • Sander Douma Architecten
  • Meijer & Joustra
  • STARR Trading Europe
Programma

Het programma bestaat uit 38 nieuwbouw hotelsuites in diverse groottes. Daarnaast worden er een parkeergarage met fietsenberging, een daktuin en diverse wellness voorzieningen gerealiseerd. Het bestaande hotel wordt getransformeerd tot woonhuis, receptie-/ontbijtruimte en 5 suites.

Status

Voltooid

Locatie

Texel

PROJECT

Hotelsuites Texel is een project waarbij “Hotel De Strandplevier” getransformeerd en uitgebreid wordt tot een complex met 43 hotelsuites variërend in grootte, diverse voorzieningen, parkeergelegenheid en wellness.

TIJDSBEELD

Sinds 2012 is er contact geweest met de eigenaren van het hotel. In 2014 is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met alle partners en is het plan uitgewerkt. De verkoop is september 2014 gestart. In 2015 is de bouw gestart.

BIJZONDERHEDEN

Het eerst contact met de eigenaren, de familie Staal, is ontstaan doordat het hotel te koop stond. Met de eigenaren is in een gezamenlijk proces een alternatief plan tot stand gekomen. Kernpunt was hierbij om toegevoegde waarde te laten ontstaan door de ontwikkeling van nieuwe suites. Met medewerking van de eigenaren is zo een plan ontworpen om een complex te maken met een vereniging van eigenaren, waarbij de familie Staal het beheer en de verhuur gaat doen.

Met de ruimte die werd geboden om tot een ontwikkeling te komen is door de initiatiefnemers toegewerkt naar een nieuw recreatief product in De Koog. De suites zijn tussen de 35 m2 en 50 m2 groot en zijn van alle gemakken en luxe voorzien. Elke suite heeft een eigen terras, tuin of balkon. Er is binnen het complex een afgesloten parkeergelegenheid. De verhuurbaarheid van deze producten was volgens verhuurorganisatie Hogenboom Vakantieparken bijzonder goed. Binnen 2 maanden werd 70% van de suites verkocht.

GEBRUIKERS

De suites zijn verkocht aan particuliere beleggers die de suite voor verhuur beschikbaar kunnen stellen. Hogenboom Vakantieparken verzorgt de verhuur van het complex. De familie Staal gaat het beheer op zich nemen.

Bekijk voor meer informatie en het boeken van een suite de website van de Strandplevier!