Huisvesting arbeidsmigranten

Type project

Huisvesting arbeidsmigranten

Rol van Rotteveel M4

Ontwikkelen

Opdrachtgever

DFC, NL Jobs, E&E Accommodations FHS en Monial Uitzend.

Partners
  • Gemeente
  • Ministerie van Binnenlandse zaken
  • Architecten
  • Aannemers
Programma

Het programma bestaat uit kamers, wooneenheden, of getransformeerde kantoren voor 30 tot 300 mensen op één locatie.

Status

In ontwikkeling

Locatie

Nederland

PROJECT

Huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland is een project op zich. De behoefte is enorm; in Nederland zijn op dit moment 400.000 arbeidsmigranten werkzaam. Voor meer dan 100.000 is nog een legale slaap-/woonplek nodig.

TIJDSBEELD

Rotteveel M4 is met huisvesting van arbeidsmigranten begonnen in 2011 en heeft sindsdien diverse projecten gerealiseerd in onder andere Heerhugowaard, Limmen, Hillegom, Wieringerwerf, Wormerveer en Noordwijkerhout. Wij zijn nu bezig in onder andere Schagen, Almere, Hoorn, Hem en Waddinxveen.

BIJZONDERHEDEN

Het bijzondere van het organiseren van huisvesting van arbeidsmigranten is dat het een echte uitdaging is om locaties te vinden die en betaalbaar zijn, en passen in de omgeving en ook nog voor de gemeente vergunningstechnisch akkoord zijn.

Rotteveel M4 heeft inmiddels ruime ervaring met dit soort processen en heeft contacten met diverse uitzendbureaus, huisvesters alsmede het ministerie van Binnenlandse Zaken.

GEBRUIKERS

Primair de arbeidsmigrant zelf. Dit gaat of via een professionele huisvester of via een uitzendbureau wat de huurovereenkomst sluit met de eigenaar, dan wel belegger.