Paktuynen kwartier Enkhuizen

Type project

Paktuynen kwartier Enkhuizen

Rol van Rotteveel M4

Projectontwikkeling

Opdrachtgever

PBR Vastgoed BV

Partners
  • Krier & Kohl Architecten
  • Saarberg Van der Scheer en partners
  • ABT installaties en constructies
  • Gemeente Enkhuizen
  • Friso bouwgroep
  • Scholtens Bouw
Programma

Het programma bestaat uit 62 ruime appartementen en 29 zeer diverse grondgebonden woningen. Er is een Stadsstraat gerealiseerd met aan weerszijden toegang tot de afgesloten parkeergarages.

Status

Voltooid

Locatie

Enkhuizen

PROJECT

Het project Paktuynen kwartier in Enkhuizen was een grote binnenstedelijke herontwikkeling op een schitterende locatie in de historische VOC-stad. Het project bestaat uit 91 woningen verdeeld over 62 appartementen en 29 grondgebonden woningen. Bij het plan hoorde ook aanpassingen aan de omgeving en infrastructuur, waaronder een ruime parkeergarage voor de bewoners.

TIJDSBEELD

De ontwikkeling is gestart in 2003, de bouwvergunning is verleend in 2006. De bouw van de eerste fase is gestart in 2007. Het eerste deel is in 2009 opgeleverd.

BIJZONDERHEDEN

Mede door de unieke locatie is gekozen om een stedenbouwkundig plan te ontwikkelen wat bij de omgeving past. Hierdoor is gekozen voor een samenwerking met het gerenommeerde bureau Krier & Kohl uit Berlijn. Zij staan bekend om architectuur die passend is in een historische omgeving. Doordat M4 het plan in goed overleg met de omgeving heeft uitgewerkt was er tijdens de procedures geen enkel bezwaarschrift ingediend.

GEBRUIKERS

De bewoners van de eerste fase zijn in 2009 in hun nieuwe huis gaan wonen. De tweede fase is in zijn geheel verkocht aan Scholtens Bouw BV.